CITATEN

It ain’t what you don’t know that gets you into trouble.
It’s what you know for sure that just ain’t so.
–  Mark Twain

Ik schrijf omdat ik niet weet wat ik denk, totdat ik lees wat ik zeg…
Emily Jane Brontë

Door praten met iemand kan je veel kwijtraken maar ook in een wirwar van gevoelens terecht komen. Als je gaat schrijven kom je vroeg of laat bij de waarheid uit, altijd.
Jur de Vries

Mensen streven soms de verkeerde doelen na, doelen die gebaseerd zijn op illusies of niet bij je passen. Via de weg van schrijven over meerdere dagen kom je hier onvermijdelijk achter.
Jur de Vries

Er zijn duizenden boeken, cursussen en TED-Talks die je uitleggen hoe je succesvol kan worden. Doe maar net als de winnaars van deze wereld is dan dikwijls de boodschap. Een greep: verlaat je comfortzone, loop op blote voeten, gooi alles weg wat je niet blij maakt,  breng routines aan, eet superfoods! Wat brengt dat je eigenlijk en werkt het wel voor je?
Jur de Vries

Men beweert wel eens dat een cliënt in zijn eentje achter de computer meer durft op te schrijven, maar van durven is hierbij niet veel sprake. De cliënt staat oog in oog met zichzelf en wil de waarheid spreken. Wat dat verschijnsel inhoudt is een dieppsychologisch, of filosofisch of misschien theologisch onderwerp, maar de neiging bestaat. Schrijven over jezelf vraagt om de waarheid over jezelf. Dit kan men ook de helende werking van schrijven noemen.
Mirjam Windrich

Piekeren is niets anders dan weerstand. Het is het mentaal rondcirkelen om een ervaring die je niet wilt toelaten. Tegen beter weten in blijf je hopen dat je de oplossing in je hoofd kunt vinden.
Erik van Zuydam

You’re like a dull knife

Jack, you just ain’t cutting

You’re just talking loud

Then saying nothing
James Brown,

Je krijgt geen antwoorden, noch adviezen. Wel word je uitgedaagd steeds verder af te dalen naar de bron. Dit doe je schrijvend en de taal zorgt voor houvast en biedt bescherming. Je kunt er tegenaan leunen – de taal wijst je de weg.
Mirjam Windrich

De innerlijke stem van je perfectionist kan je creativiteit behoorlijk in de weg zitten. Bedenk: dit ben ik niet echt, dat is maar een deel in mij en met een ander deel, bijvoorbeeld mijn wil, kan ik tegen die stem zeggen: ‘Koest. Af. In je mand.’ En vervolgens de tegengestelde pool, je creatieve stem aan het woord laten. Die kan je dingen laten bedenken en zelfs laten doen zonder al te veel over het resultaat in te zitten. Daar gaat het om het proces, niet het resultaat. Schrijf het eens voor de lol op en dan voel je wel of je er mee verder wilt.
Joost Drente

Contact.